Kun 2 prosent av alle reisende har ikke med seg teknologi når de reiser kollektivt.  (Foto: Ryan Remiorz, Pa Photos/NTB Scanpix)
Kun 2 prosent av alle reisende har ikke med seg teknologi når de reiser kollektivt. (Foto: Ryan Remiorz, Pa Photos/NTB Scanpix)

Dette gjør vi med mobilen på bussen

98 prosent av oss har med mobil og pc når vi reiser kollektivt. Men hva ser vi på? Her er svaret.

Forskere har undersøkt hva folk i Oslo, Akershus og Trøndelag bruker kommunikasjonsteknologien til mens de reiser med tog, trikk, t-bane eller buss.

For datautstyr har vi med oss så det holder. Bare to prosent av alle reisende svarer at de ikke har med seg en eller annen form for teknologi når de reiser kollektivt.

Hele 83 prosent har med seg en smarttelefon, det vil si en telefon med internettforbindelse. 18 prosent har med seg bærbar PC. Mens 15 prosent har med seg nettbrett eller PDA (Personlig Digital Assistent).

Når forskerne ved Transportøkonomisk institutt (TØI) spør de reisende hva de bruker alt dette utstyret til, viser det seg at tekstmeldinger og e-poster er favorittaktivitet. Tre av fire medreisende du har rundt deg i kollektivtrafikken, driver på med dette.

En annen populær aktivitet er å lese nyheter. Halvparten av alle kollektivreisende gjør det.

En tredjedel av de reisende er på sosiale medier som Facebook.

Forskerne finner klare forskjeller mellom menn og kvinner. Mens menn helst bruker e-post og leser nyheter, så foretrekker kvinner å sende tekstmeldinger og å følge med på sosiale medier.

Referanse:

Julsrud mfl.: «Bruk av mobilt kommunikasjonsutstyr underveis. Hva skjer med reiseopplevelsen?», TØI rapport 1330/2014. Sammendrag

Powered by Labrador CMS