Fiskeprotein som kosttilskudd er i vinden, men hvilke fordeler for helsen gir inntak av disse på folks helse? Aslaug Drotningsvik og Iselin Vildmyren tar doktorgrad for å finne ut av det. (Foto: Solfrid T. Langeland, UiB)
Fiskeprotein som kosttilskudd er i vinden, men hvilke fordeler for helsen gir inntak av disse på folks helse? Aslaug Drotningsvik og Iselin Vildmyren tar doktorgrad for å finne ut av det. (Foto: Solfrid T. Langeland, UiB)

Fiskeprotein kan være et vidundermiddel

Studier viser at protein fra fisk gir overvektige bedre helse. Nå vil Iselin T. Vidlmyren og Aslaug Drotningsvik ved Universitetet i Bergen finne ut hvorfor.

Befolkninger som har høyt fiskeinntak har færre livsstilssykdommer. Nyere studier antyder at også inntak av fiskeproteiner kan gi positive helseeffekter.

– Dette er spennende med tanke på både å forebygge og behandle livsstilssykdommer, sier Iselin T. Vildmyren. Sammen med Aslaug Drotningsvik tar hun nå næringsdoktorgrad ved Universitetet i Bergen. Begge er tilknyttet Proteingruppa ved Klinisk Institutt 1 ved Universitetet i Bergen.

I løpet av sine stipendiatperioder skal de forske på om fiskeproteiner kan påvirke folks helse.

Powered by Labrador CMS