Lanserer unik fagsamling fra norsk landskapsarkitektur

Denne uken åpner Institutt for landskapsplanlegging ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) en unik historisk fagsamling fra norsk landskapsarkitektur. Det står på NMBUs nettsider.

– Fagsamlingen representerer en kjempeinnsats for forskning og undervisning innen landskapsarkitektur. Vi har allerede en del forespørsler fra eksterne landskapsarkitekter og forvaltningen om å få tilgang. Samlingen vil tjene som referansegrunnlag for dagens undervisning, formilde vår særegne norske fagtradisjon og bidra til ytterligere forskning på feltet, sier Annegreth Dietze-Schirdewahn, førsteamanuensis ved ILP og prosjektleder for arbeidet med fagsamlingen.

Landskapsarkitektutdannelsen ved ILP, et institutt ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU), er nest eldst i verden, og det er noe av det som gjør fagsamlingen som åpnes 14. mai så unik. 

ILP har elevarbeider som er ca. 100 år gamle og et omfangsrikt professorarkiv som blant annet inneholder kart, planer og fotografier. Den historiske fagsamlingen ILP åpner denne måneden er en av svært få slike fagspesifikke innen faget landskapsarkitektur i hele verden.

Powered by Labrador CMS