17. mai-feiring på Karl Johan i fjor. Norges lengste barnetog går opp mot slottet. Fra slottsbalkongen vinker kongefamilien. Bør vi avskaffe hele feiringen?

Bør vi avskaffe 17. mai?

Podcast:

Barnetog, iskrem og fest, men dagen har også en mørkere slagside. I dagens Politikk og røvere-podcast er temaet nasjonalisme, tillit og etnisitet.

13.5 2016 04:00

Bør vi avskaffe 17. mai, som enkelte i nabolandet Sverige nok vil mene? Eller er det heller Sverige som bør framheve sine nasjonale særtrekk for å buktes med feilslått integrering? Når er nasjonalisme noe positivt?

Det diskuterer programlederne Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge i dagens podcast. De er doktorgradstipendiater ved det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze.

Her finner du podcasten på iTunes.

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse