Ring et romvesen

Nå er det ikke bare ET som kan ringe til rommet. Et amerikansk firma tilbyr direkte linje til evigheten for bare 25 kroner minuttet.

Har du noe usnakket med eventuelle utenomjordiske, er dette altså sjansen din, melder New Scientist. For bare 25 kroner per minutt sender firmaet www.TalkToAliens.com samtalen (eller rettere sagt monologen) din til rommet via en over tre meter bred antenne i Connecticut.

Antenna sveiper over deler av Melkeveien, slik at signalene skal kunne nå fram til flere stjerner i nærheten. Finnes det tilfeldigvis en eller annen alien der ute med sin egen mottager på størrelse med Arecibo-antenna i Puerto Rico (300 meter i diameter), kan vedkommende muligens fange opp meldinga.

Liten sjanse

Dermed er altså muligheten åpen for å ytre hva som helst til de der ute. Firmaet oppfordrer likevel til å være en god ambassadør for menneskeheten.

På den annen side er det kanskje ikke så farlig om det skulle glippe noen upassende gloser ut i universet. Sannsynligheten for at noen skal plukke opp gobligokket i den andre enden er nemlig heller nanoskopisk.

To lysår ut

- Telefonsignalene vil i høyden nå to lysår ut i rommet, altså omtrent halvveis til stjernen som ligger nærmest jorda, forklarer Christopher Rose fra Rutgers University som studerer signaler i rommet.

Dette ser imidlertid ikke ut til å avskrekke folk fra å snakke til evigheten. I løpet av de to ukene som har gått siden telefontjenesten åpnet, har flere hundre (sam)taler blitt sendt mot stjernene. Og responsen?

Vel. Som man roper i rommet får man svar.

Lenke:

New Scientist: Hello aliens, this is Earth calling

Powered by Labrador CMS