Dolly på museum

Verdens første klonede pattedyr havner på museum. Sauen Dolly skal stoppes ut og deretter utstilles ved det kongelige museet i Skottlands hovedstad Edinburgh, melder BBC.

Ifølge den britiske rikskringkastingens nettsider er levningene av Dolly blitt tatt godt vare på, etter at den døde for to måneder siden. I løpet av de nærmeste dagene vil den utstoppede sauen komme på plass i museets såkalte Vitenskapssone.

Dolly var en sensasjon da den kom til verden 5. juli 1996 som følge av vitenskapelig nybrottsarbeid ved forskningsinstitusjonen Roslin Institute ikke langt fra Edinburgh, For to måneder siden ble sauen avlivet, etter at den var blitt rammet av en alvorlig lungesykdom.

Dollys forgjenger Morag har vært utstilt ved Royal Museum i Edinburgh siden november 2000. Morag var klonet fram fra et befruktet egg, mens Dolly ble til på basis av en enkelt celle, het det på BBC-nettsidene onsdag.

De to sauene skal i første omgang vises fram i tilknytning til en utstilling viet DNA-pionerene James Watson og Francis Crick. Det er i år 50 år siden de to oppdaget den grunnleggende strukturen i arvestoffet.

(NTB)