Brasils president Jair Bolsonaro kaller FNs klimakonferanse for et økonomisk spill der rike europeiske land dikterer innholdet.
Brasils president Jair Bolsonaro kaller FNs klimakonferanse for et økonomisk spill der rike europeiske land dikterer innholdet.

Brasils Bolsonaro langer ut mot klimakonferanse

Brasils president Jair Bolsonaro kaller resultatet av FNs klimakonferanse, kjent som COP25, for et økonomisk spill for rike europeiske land.

Publisert

To ukers intense forhandlinger om hvordan man best skal bekjempe global oppvarming, endte søndag med en vag slutterklæring fra de 196 landene som deltok på FNs klimakonferanse i Madrid.

Brasil skulle være vertskap for det globale klimamøtet, men trakk seg som arrangør for mer en et år siden på grunn av økonomiske innstramminger etter at Jair Bolsonaro kom til makten.

Den brasilianske presidenten er en uttalt klimaskeptiker og kommenterte resultatet av COP25 søndag kveld lokal tid.

– Jeg forstår ikke hvordan folk ikke vet at dette bare er et økonomisk spill, sa Bolsonaro.

Han fortsatte med å kritisere europeiske land for å blande seg inn i Brasils anliggende.

– Jeg vil gjerne vite: Har det kommet en resolusjon som sier at Europa skal plante flere trær, eller skal de bare fortsette å plage Brasil?

Bolsonaro har blitt kritisert for øke avskogingen av Amazonas ved å lempe på restriksjonene som skal hindre at naturverdiene blir utnyttet.

Brasil er en av de største eksportørene av storfekjøtt i verden, og avskogingen skyldes ofte at kjøttprodusenter vil gjøre om jungelen til beitemark.