Den irske foredragsholderen Mike Davidson hevder å tilby svar på «hvordan man kan hjelpe dem som ønsker å forlate homoseksuell praksis og følelser». Det er provoserer mange. (Illustrasjonsfoto fra Oslo Pride Parade 2019: Fredrik Hagen, NTB scanpix)

Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi

To ansatte ved NLA Høgskolen i Bergen har sagt opp jobbene i protest etter at skolen lånte ut lokaler til foredrag om konverteringsterapi for homofile.

Onsdag sa professor ved høgskolen, Tone Sævi, opp sin stilling i protest, og torsdag fulgte førsteamanuensis Henrik Berg etter, skriver Bergens Tidende.

Sævi har uttalt at hun mener den kristne høgskolens faglige integritet er truet. Henrik Berg skriver til BT at han tar sterkt avstand det omstridte seminaret tidligere i uka.

Det var under et arrangement tirsdag at den irske foredragsholderen Mike Davidson holdt et foredrag hvor han fortalte om hvordan han selv gikk fra å være homofil til heterofil. Davidson hevder å tilby svar på «hvordan man kan hjelpe dem som ønsker å forlate homoseksuell praksis og følelser».

Ifølge Vårt Land skal nettverkene Frimodig Kirke og Til Helhet arrangere det samme seminaret i Misjonssalen i Oslo fredag.

Sterke reaksjoner

Flere studenter reagerte kraftig, og tirsdag kveld ble seminaret avbrutt av demonstranter fra Rød Ungdom.

«Som klinisk psykolog vet jeg at homofili ikke er en sykdom, men en personlig preferanse og et livsstilsvalg. Det å kalle noe for en sykdom kan være en veldig sterk form for symbolsk vold. Da er det viktig at vi viser sterk avstand.», skriver Berg til BT.

I likhet med professor Sævi, reagerer Berg på at det ser ut til at bare ett synspunkt får slippe til hos NLA.

Nybø: Sprøyt

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) vil som statsråd ikke legge seg opp i hva den private høyskolen leier ut lokalene sine til.

– Men som privatperson synes jeg dette med konversjonsterapi er det rene sprøyt. Jeg har stor forståelse for at mange opplever dette som nedverdigende, sier Nybø.

«I ettertid ser vi at vi ikke burde leiet ut til dette seminaret, fordi det oppfattes som anerkjennelse av noe vi ikke vil stille oss bak.», skriver rektor Erik Waaler ved NLA skriver i en epost til BT.

Powered by Labrador CMS