Sjokolade best mot hoste

Ikke bare kos - også helse. Sjokolade hjelper bedre mot vedvarende hoste enn mer tradisjonelle kurer. Og det uten bivirkninger!
23.11 2004 10:23

Det er britiske forskere som har kommet til denne konklusjonen, forteller magasinet New Scientist.

Forskerne brukte ti friske og frivillige forsøkspersoner (ikke overveldende stort dataunderlag, med andre ord). De ga dem piller som inneholdt henholdsvis theobromine (et stoff i sjokolade), codein (et stoff i mange hostemedisiner) og placebo (narremedisin).

Forsøkspersonene ble deretter gitt et stoff som finnes av chilipepper, og dette fikk dem naturlig nok til å hoste. Poenget var deretter å se hvem som hostet mest og minst: Stoffet fra sjokolade viste seg å være langt mer effektivt enn codein, som bare var hårfint mer effektivt enn placebo.

Forskerne er riktig fornøyde med resultatet, men sier at pasienter likevel må snakke med sine leger før de setter i gang selvmedisinering.

Les mer i artikkelen Persistent coughs melt away with chocolate.

Annonse

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Annonse