Norway's Polar Institute director Jan-Gunnar Winther delivers a speech during the "Arctic/Svalbard" presentation at the COP21 UN climate change conference in Le Bourget, northeast of Paris, on December 5, 2015. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON

Jan-Gunnar Winther er utnevnt som ekspert for EUs satsing på hav og vassdrag

Norske Jan-Gunnar Winther ble tirsdag utnevnt som ekspert for EUs utvalg på sunne hav, kystområder og vassdrag.

– Å bidra til å utforme forskningsutfordringene knyttet til hav og ferskvann for europeiske kunnskapsinstitusjoner er en svært spennende oppgave og et stort privilegium. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Jan-Gunnar Winther i en pressemelding.

Ansvaret kommer i tillegg til Winthers rolle som direktør for Senter for hav og Arktis ved Universitetet i Tromsø (UiT). Missions, eller 'målrettede samfunnsoppdrag' på norsk, er et nytt instrument i Horisont Europa, EUs rammeprogram for forskning og innovasjon.

– Det gleder meg at Jan-Gunnar Winther er utnevnt som en av ekspertene som bistår EU-kommisjonen i gjennomføringen av samfunnsoppdraget «Sunne Hav og Vann innen 2030», sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Rektor ved Universitetet i Tromsø, Dag Rune Olsen, sier utnevnelsen er av stor betydning.

– EUs Missions vil forme forskning innen en rekke samfunnsviktige områder i årene som kommer. At Jan-Gunnar, som den eneste som får plass i et slikt Mission Board er av stor betydning, og ikke minst på et område som er avgjørende viktig for havnasjonen Norge, sier Olsen.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS