John-Arne Røttingen, professor II ved avdeling for helseledelse og helseøkonomi ved UiO taler på prisutdeling ved Det Norske Nobelinstitutt 8. juni 2016.  (Foto: Kevin McGuiness)
John-Arne Røttingen, professor II ved avdeling for helseledelse og helseøkonomi ved UiO taler på prisutdeling ved Det Norske Nobelinstitutt 8. juni 2016. (Foto: Kevin McGuiness)

Fulbrightpris til ebolaforsker John-Arne Røttingen

Fulbrightprisen for beste artikkel i 2016 går til en stor studie av effekten til en ny Ebola-vaksine som ble brukt under Ebolautbruddet i Vest-Afrika 2014-2015.

Studien har tatt for seg mer enn 7000 personer som har hatt høy risko for å bli smittet av Ebola. Foreløpige resultater viser at vaksinen er 100% effektiv mot Ebola-viruset.

Prosessen fra forskningsforsøk til resultat har gått rekordraskt i forskningssammenheng. Det er slett ikke vanlig at vaksinasjonsutprøving tar så kort tid. Og gir så gode resultater. John-Arne Røttingen var en sentral pådriver for å få forsøkene igangsatt raskt.

Dette skriver Fulbrightprisens vitenskapelige komité: 

«Artikkelen vil være sentral i fremtidig forskning på Ebola og andre fremtidige epidemier, og står som et prakteksempel på hvordan man skal gjennomføre en folkehelsestudie i et land som opplever en epidemi».

Powered by Labrador CMS