Fra kvinnekamp til integreringskamp

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst godkjente Universitetsstyret et nytt likestillingsmandat som omfatter alt fra etnisitet til funksjonsdyktighet. Spørsmålet er om mandatet vil svekke kampen for bedre kjønnsbalanse.

I løpet av 2009 jobbet en arbeidsgruppe ved UiB frem et nytt mandat for likestillingskomiteen som utvider arbeidsområdet fra bare å omfatte kjønnsbalanse. Komiteens nye mandat er å også å fremme reell likestilling som blant annet omfatter etnisitet, funksjonsevne og seksuell orientering.

Det nye mandatet ble godkjent av Universitetsstyret i oktober 2009. Men prosessen gikk ikke uten en viss skepsis, i følge leder av Likestillingskomiteen Margareth Hagen.

– Noen fryktet at et utvidet likestillingsbegrep kommer til å gå utover selve kjønnsdimensjonen, at en skal kaste barnet ut med badevannet, rett og slett, sier Hagen.

Ifølge Hagen skyldtes en del av skepsisen problematikken som knyttes til selve gjennomføringen av en likestillingspolitikk, som blander forskjellige felt.

– Det er ikke det samme å jobbe for å oppnå kjønnsbalanse ved UiB som å jobbe mot for eksempel diskriminering på grunn av religiøs tilhørighet. Det må forskjellige virkemidler og kompetanse til. Faren er at alt sauses sammen og at en ikke klarer å følge skikkelig og kompetent opp, sier Hagen. Les hele saken På Høyden.

Powered by Labrador CMS