Forskningsrådet må nedbemanne etter budsjettkutt og det kan gå mot oppsigelser, forteller administrerende direktør Mari Sundli Tveit.

Forskningsrådet kutter 80–100 årsverk

Fredag fikk de ansatte i Forskningsrådet beskjed om at rundt hver femte stilling vil forsvinne til neste år, på grunn av kutt i statsbudsjettet.

Fredag kom nyheten om at Forskningsrådet fikk en engangsbevilgning på 1,64 milliarder kroner. Likevel må rådet som fordeler penger til forskning i Norge, kutte stillinger. I forslaget til statsbudsjettet for neste år har nemlig regjeringen kuttet 62,8 millioner i forskningsrådets virksomhetsbudsjett, skriver Khrono.

Administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit opplyser at de håper kuttet kan gjennomføres gjennom frivillige sluttpakker.

– Alle ansatte vil få mulighet til å søke sluttpakke, og så vil det bli gjort en helhetlig ledelsesvurdering av hvem som får innvilget søknaden. Deretter vil vi, dersom det er nødvendig, gjennomføre en styrt nedbemanning, skriver hun i en e-post til Khrono.

Milliard-tildelingen som fredag ble lansert av regjeringen og SV i forbindelse med statsbudsjettsforhandlingene skal gå til forskningsprosjekter, og ikke til driften av Forskningsrådet.

Kuttet i det foreslåtte statsbudsjettet for neste år kommer på toppen av et kutt i årets budsjett, på 40 millioner.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS