I 2016 var det på verdensbasis 216 millioner som fikk malaria.
I 2016 var det på verdensbasis 216 millioner som fikk malaria.

Nederlandsk malaria-forsker vinner Lettenprisen

Professor Meta Roestenberg er årets vinner av Lettenprisen. Hun er spesialist i infeksjonssykdommer og jobber for å finne en vaksine mot malaria.

Lettenprisen anerkjenner fremragende unge forskere innen helse, utvikling, miljø og likeverd.

Nederlandske Roestenberg har etablert et internasjonalt nettverk av vaksineforskere i Uganda, Zambia, India og Burkina Faso for å overføre kunnskap og utveksle forskere mellom land.

Prisen er på to millioner kroner, og hoveddelen av midlene er reservert forskningsprosjekter. Professoren ønsker å finne en vaksine mot malaria og forske på en ny metode for utvikling av vaksiner.

Arbeidet hennes vil ha stor betydning for å stanse smittsomme sykdommer i utviklingsland, skriver priskomiteen i sin begrunnelse.

– Meta Roestenberg ønsker å lære opp en ny generasjon av hovedsakelig kvinnelige forskere og leger som kan drive fram forskningsprosjekter som fremmer global helse, sier leder Heidi Holmen i Lettenkomiteen.

Lettenprisen ble lansert i mars 2018 av det norske Akademiet for yngre forskere og Lettenstiftelsen for å anerkjenne unge forskeres bidrag innen helse, utvikling, miljø og likeverd. Prisen deles ut annethvert år.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS