UiO-professor Vessela Kristensen er tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2018. (Foto: Daniel Nebdal, OUS)
UiO-professor Vessela Kristensen er tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2018. (Foto: Daniel Nebdal, OUS)

Kong Olav Vs kreftforskningspris til Vessela Kristensen

Professor Vessela Kristensen ved Universitetet i Oslo er tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2018. Prisen er på 1 million kroner.

Prisen deles ut av Kreftforeningen til forskere som har utmerket seg med fremragende forskning gjennom flere år og er svært anerkjent i kreftforskningsmiljøet, skriver Uniforum.

– Dette var stort og overveldende! En varm takk til Kreftforeningen og til de mange forskerne som har samarbeidet med meg og gjort prosjektene mine mulige å gjennomføre, sier Kristensen i en pressemelding fra Kreftforeningen.

Kristensen har i en årrekke forsket på genetikk og brystkreft gjennom utvikling av avanserte modeller for analyser av store mengder data. Hun leder i dag en forskningsgruppe som har som mål å finne bedre og mer effektive måter å diagnostisere og behandle brystkreft på.

– Årets vinner har hatt svært god kvalitet på sin forskningog derfor også fått forskningsmidler fra Kreftforeningen tidligere. Vi deler ut denne prisen for å stimulere til videre forskning, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Prisen deles ut av Kong Harald 16. april.

Powered by Labrador CMS