Andenæs har skrevet flere bøker om komparativ og internasjonal rett og holder flere seminarer årlig om viktige temaer i EU-domstolen. (Foto: Rolf Ohman, Aftenposten, NTB scanpix)

Jussprofessor Mads Andenæs hedret med britisk pris

Jussprofessor Mads Andenæs får dronning Elizabeths juridiske ærestittel for å ha gitt vesentlige bidrag til engelsk og walisisk juss utenfor rettssalene.

Hennes majestet har godkjent utnevnelsen av seks nye medlemmer av Honorary Queen's Counsel, skriver justisminister David Gauke i en pressemelding ifølge VG. Blant dem er den professor Mads Andenæs (60) i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Dette er en stor ære for meg. Mitt virke er jo nå mest her i Oslo, så dette kom uventet. Det er hyggelig at de nevnte arbeidet som spesialrapportør for FN, samt at britiske domstoler har sitert det jeg har skrevet om vilkårlig fengsling i den jobben, sier Andenæs til Advokatbladet.

Han er blant advokater og akademikere innenfor det juridiske feltet som har gitt vesentlige bidrag til det engelske og walisiske rettssystemet gjennom sitt arbeid utenfor domstolene. Andenæs har skrevet flere bøker om komparativ og internasjonal rett og holder flere seminarer årlig om viktige temaer i EU-domstolen. Som spesialrapportør for FN er hans bidrag til rapporten «Basic Principles and Guidelines» om vilkårlig fengsling sitert av britisk høyesterett.

Medlemskapet i dronningens juridiske æresråd blir formelt gitt 11. mars i år av justisministeren.

Powered by Labrador CMS