Glad for kontinuitet i statsrådstolen

Tora Aasland fortsetter som statsråd for forskning og høyere utdanning og sikrer stø kurs. Med Kristin Halvorsen som makker kan hele Kunnskapsdepartementet bli styrket innad i regjeringen.

Tora Aasland. (Foto: Stig Weston)
Tora Aasland. (Foto: Stig Weston)

- Vi har vært veldig fornøyd med å ha en egen statsråd for forskning og høyere utdanning. Vi har hatt et godt samarbeid med Tora Aasland og gleder oss til å fortsette det samarbeidet, sier Jan I. Haaland, leder i Universitets- og høgskolerådet og rektor ved Norges Handelshøyskole.

Han er svært godt fornøyd med at spekulasjonene om at forskning ville bli overført til Næringsdepartementet ikke slo til.

Samtidig er Haaland spent på hva det betyr å få en av regjeringens tungvektere, Kristin Halvorsen, inn i Kunnskapsdepartementet sammen med Aasland.

Hele løpet

SV-leder og tidligere finansminister Halvorsen skal lede den andre delen av Kunnskapsdepartementet med ansvar for barnehage og skole.

Kristin Halvorsen. (Foto: Rune Kongsro)
Kristin Halvorsen. (Foto: Rune Kongsro)

- Det blir interessant å se hvordan de kan få til et godt samspill slik at vi kan fokusere på hele utdanningsløpet helt fra grunnskole til og med universitet og høgskole, sier Haaland til forskning.no.

Også leder for Akademikerne, Knut Aarbakke, er fornøyd med at Aasland fortsetter. Han mener Aasland på kort tid har vunnet respekt og at sektoren nå er tjent med kontinuitet.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Tora Aasland. Det som blir spennende nå er å se hvilket gjennomslag hun får hos den nye finansministeren, sier han.

Styrker departementet

Som partileder sitter Kristin Halvorsen i det sentrale underutvalget som koordinerer de tunge sakene i regjeringen. Aarbakke er overbevist om at det er en styrke for hele Kunnskapsdepartementet at Kristin Halvorsen blir ny kunnskapsminister.

- Det er ett felles departement og på mange områder er det et felles embetsverk, sier Aarbakke.

Han tror definitivt at det vil styrke også forskning og høyere utdanning at Kristin Halvorsen blir ny kunnskapsminister.

- Jeg tror kombinasjonen Kristin Halvorsen og Tora Aasland er god. De utfyller hverandre, sier Aarbakke.

Mens Halvorsen står for den tunge politiske slagkraften har Aasland engasjementet og kunnskapen om forskning og høyere utdanning.

Spent på Giske

Administrerende direktør Paul Chaffey i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, deler vurderingen av at Kunnskapsdepartementet styrkes med Kristin Halvorsen i ny statsrådstol.

Han er samtidig spent på hva Trond Giske vil bety som ny næringsminister. Giske har rykte for å være handlekraftig.

- Det blir spennende å se om Giske kan tilføre mer entusiasme på innovasjons- og teknologisiden i næringspolitikken, sier Chaffey.

Leder Bjarne Hodne i Forskerforbundet støtter inntrykket av at sektoren ønsker kontinuitet, og at sier at han er glad for at det ikke har blitt noe av spekulasjonene om å gjøre om departementsstrukturen.

Han sier at regjeringen har mye å følge opp i forskningsmeldingen og den nye regjeringsplattformen, og håper at neste års statsbudsjett kan bli forbedret i Stortinget.

Powered by Labrador CMS
Powered by Labrador CMS