– Norge har mange smarte bedrifter. Vi trenger at enda flere av dem utvikler nye og bedre varer, tjenester og løsninger, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Forskningsrådet jakter på bedrifter med gode ideer

Forskningsrådet lyser ut 1 milliard kroner til innovasjonsprosjekter i næringslivet.

– Norge har mange smarte bedrifter. Vi trenger at enda flere av dem utvikler nye og bedre varer, tjenester og løsninger. En sterk satsing på forskning og utvikling skal skape et mer konkurransedyktig næringsliv og flere grønne, smarte og nyskapende jobber, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding. 

Søknadsfristen er 10. oktober for å få tildelt pengene Forskningsrådet skal dele ut til store og små bedrifter. I 2018 brukes det mer enn 4,5 milliarder kroner mer til næringsrettet forskning og innovasjon enn i 2013, opplyses det.

– Hvis Norge skal ha et konkurransedyktig næringsliv, trenger vi et kunnskapsintensivt næringsliv. Med disse midlene ønsker regjeringen å bidra til at flere bedrifter tar i bruk forskning i sitt innovasjonsarbeid, sier utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Powered by Labrador CMS