Norges Handelshøyskole mottar sitt første ERC Advanced Grant med Bertil Tungoddens prosjekt «Fairness and the moral mind». (Foto: NHH)

Bertil Tungodden får ettertraktede forskningsmidler

Norges Handelshøyskole mottar sitt første ERC Advanced Grant med Bertil Tungoddens prosjekt, som mottar 2,5 millioner euro over en femårsperiode

Det ble klart fredag denne uken da Det europeiske forskningsrådet (ERC) offentliggjorde hvem som får ERC Advanced Grant. Mer enn 2160 forskere i Europa leverte inn søknad til Advanced-midler, men kun to norske forskere nådde opp i år.

– ERC-tildelingen gir meg unike muligheter til å gjennomføre et svært spennende forskningsprosjekt, som jeg tror har potensial til å bringe viktig kunnskap til samfunnet. Samtidig er det selvsagt en stor anerkjennelse å få tildelt et slikt prestisjefylt stipend. Jeg håper og tror det også vil inspirere resten av forskningsmiljøet miljøet ved NHH.

Det sier Bertil Tungodden, professor ved Institutt for samfunnsøkonomi og leder ved FAIR, som for ett år siden ble et Senter for fremragende forskning (SFF), i regi av Norges Forskningsråd.

ERC-midler i kategorien «advanced» er finansiering som gis utelukkende til etablerte forskere med en ekstraordinær merittliste. Forskeren som søker midler må være ledende i Europa på fagfeltet og prosjektet skal være banebrytende og ha høy såkalt «high-risk/high-gain»-faktor.

Powered by Labrador CMS