Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier prosjektene kan bidra til stor verdiskapning. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen sier prosjektene kan bidra til stor verdiskapning. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

87 millioner kroner skal gjøre forskningsresultater om til butikk

Forskningsrådet har på vegne av regjeringen tildelt 42 forskningsprosjekter 87 millioner kroner i støtte. Målet er å tjene penger på forskningen.

Det er forskningsmiljøer over hele landet som får penger i denne omgang, innenfor helse, transport, landbruk, IKT, bioteknologi og nanoteknologi, opplyser Næringsdepartementet.

– Det er kun forskningen med stort potensial som får støtte. Mange av prosjektene vil utvikle ny teknologi som kan bidra til stor verdiskapning, og har potensial til å løse miljø- og samfunnsutfordringer, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Blant prosjektene som får støtte er en helelektrisk selvkjørende ferge og et prosjekt som bruker kunstig intelligens i kreftbehandling.

Disse forskningsmiljøene får pengene: ARD Innovation i Akershus, Norfib i Akershus, Bellevacc i Akershus, Kjeller Innovasjon i Akershus, Augere Medical i Akershus, Bergen Teknologioverføring i Hordaland, Dronebud i Oslo, Inven2 i Oslo, Quine i Oslo, Valide i Rogaland, Literate i Tromsø, Medsensio i Tromsø, Norinnova Technology Transfer i Tromsø, Sintef TTO i Trøndelag, Alva Industries i Trøndelag, NTNU Technology Transfer i Trøndelag og Machine Prognostics i Aust-Agder.

Powered by Labrador CMS