Granskingen dokumenterer vitenskapelig uredelighet i totalt fem prosjekter for fire kunder i perioden 1995 til 2003, opplyser Ife til Teknisk Ukeblad.
Granskingen dokumenterer vitenskapelig uredelighet i totalt fem prosjekter for fire kunder i perioden 1995 til 2003, opplyser Ife til Teknisk Ukeblad.

Forskningsjuks funnet i enda et prosjekt ved Haldenreaktoren

En gransking av Haldenreaktoren dokumenterer nå forskningsjuks i totalt fem prosjekter for fire kunder i perioden 1995 til 2003.

For omtrent et år siden gikk Institutt for energiteknikk (Ife) ut med at det hadde foregått forskningsjuks ved anlegget ved minst fire tilfeller på 1990- og tidlig 2000-tallet. Da var ytterligere tre prosjekter under gransking.

Nå er omfanget av forskningsjukset endelig avklart. Granskingen dokumenterer vitenskapelig uredelighet i totalt fem prosjekter for fire kunder i perioden 1995 til 2003, opplyser Ife til Teknisk Ukeblad.

I disse prosjektene ble data eller testoppsett endret i strid med forskningsinstituttets testprosedyrer og kundenes spesifikasjoner.

For et år siden anmeldte også Ife mislighetene til Økokrim. Nylig sendte Økokrim anmeldelsen over til Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) for å få deres vurdering av påstandene.

– Anmeldelsen er fortsatt til vurdering. Økokrim anser det nødvendig å innhente ytterligere informasjon samt DSAs synspunkter før man tar stilling til anmeldelsen, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til TU.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS