Fjellkatt i lavlandet

Fjellkatten (Leopardus jacobita) er en sjelden art i kattefamilien. Forskere tror det finnes færre enn 2 500 individer igjen, og arten er ansett som utrydningstruet.

Man har lenge trodd at habitatet til fjellkatten var begrenset til høyder over 3 000 meter i Andesfjellene. Forskere fra Wildlife Conservation Society (WCS) har nå funnet bevis for at den lever så lavt som 650 meter over havet, på Patagonia-steppene.

Området fjellkatten er funnet i sammenfaller med spredningen av Viscachaen, en gnager som utgjør størsteparten av dietten for dyret.

Hovedforfatter av studien, Andres Novaro, sier at denne populasjonen ser ut til å representere en variant av fjellkatten som skiller seg fra høyfjellsbestanden.
 

Powered by Labrador CMS