Færre studenter stryker

Færre studenter enn før stryker til eksamen og forklaringen er at de får tettere oppfølging, skriver Universitas.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det har vært spekulasjoner i mediene om at studiestedene lar studenter stå for å ikke tape penger. Men det ser ikke ut til å stemme, sier Elisabeth Hovdhaugen, forsker i NIFU STEP - Studier av innovasjon, forskning og utdanning.

Hun står bak rapporten «Karaktersetting i etterkant av Kvalitetsreformen - endringer i strykprosent», utarbeidet på oppdrag fra Utdannings- og forskningsdepartementet. Hovdhaugen har sett på strykprosenten de siste ti årene, og karakterfordelingen fra A til F etter oppstarten av kvalitetsreformen.

- Nedgangen startet i undervisningsåret 2000/2001 og fortsatte i 2001/2002. At nedgangen startet før reformen ble innført, kan tyde på at nedgangen i strykprosenten er en del av en generell trend i høyere utdanning. Dette kan tolkes slik at studiestedene begynte å tilpasse seg en ny hverdag med bedre læringsmiljø med mer oppfølging av studentene, sier Hovdhaugen.

Rapporten viser også at den dårligste ståkarakteren, E, ikke brukes oftere enn før, slik noen kritikere fryktet.

- E har ligget stabilt på ti prosent hele veien, og det kan tyde på at lærestedene ikke gir E i stedet for F av budsjettmessige hensyn. Det er andre karakterer som øker når færre stryker, sier hun.

(NTB)

Powered by Labrador CMS