Søker opp og henter smørbrød

Gidder du ikke stikke ut for å hente lønsjen din selv? Slapp av, nå kan du bare programmere roboten din til å gjøre det for deg.

Roboten PR2 kan hjelpe deg i en framtidig hverdag. (Foto: Willow Garage
Roboten PR2 kan hjelpe deg i en framtidig hverdag. (Foto: Willow Garage

I samarbeid med:

Denne artikkelen er laget av NRK.


 

Den personlige roboten PR2 kan allerede brette håndklær, spille biljard og hente iskalde øl fra kjøleskapet. Enhver hybelstudents drøm, med andre ord.

Men ikke nok med det. Nå har produsentene i firmaet Willow Garage, startet av tidligere Google-utvikler Scott Hassan, også programmert tjenerroboten til å kunne søke opp og hente fast-food for deg, skriver Engadget.com.

Dette gjør den, som du kan se i videoen under, ved hjelp av et semantisk søk - den identifiserer assosiasjoner og konsepter i omgivelsene som er relatert til søkeordet.

Gir ikke opp

Etter å ha kartlagt mulige plasseringer for en sandwich, starter letingen. I videoen ser vi at PR2 naturlig nok først prøver seg i kjøleskapet - uten å finne det den søker etter.

I et tappert forsøk slenger roboten videre seg inn i en heis. Ikke dumt, viser det seg. Heisen fører den rett ned til en Subway-butikk.

Med hjelp fra en lett overrasket butikkmedarbeider får den grep om posen og farer opp i etasjene igjen til sin ventende herre.

Prosjektet er et samarbeid mellom Universitetet i Tokyo og Universitetet i München. Hva smålate mennesker kan vente seg av luksus neste gang, sies det lite om.

Mer informasjon:

Presentasjon av PR2 hos produsenten Willow Garage

Powered by Labrador CMS