Helsepersonell i Hongkong flytter døde personer fra et likhus og inn i en bil for å frakte dem til begravelsesbyråer. Antall koronarelaterte dødsfall har nå passert 6 millioner på verdensbasis.
Helsepersonell i Hongkong flytter døde personer fra et likhus og inn i en bil for å frakte dem til begravelsesbyråer. Antall koronarelaterte dødsfall har nå passert 6 millioner på verdensbasis.

Antall koronarelaterte dødsfall i verden har passert 6 millioner

Koronapandemien har krevd 6 millioner menneskeliv, ifølge en oversikt fra universitetet Johns Hopkins.

Tallene viser at pandemien, som nå er inne i sitt tredje år, langt fra er over. Tall fra Worldometers koronastatistikk bekrefter antallet.

Den siste millionen dødsfall har funnet sted i løpet av de siste fire månedene, går det fram av tall som det amerikanske universitetet har samlet inn.

Økningen har avtatt noe siden man passerte 5 millioner dødsfall, men det viser at mange land fortsatt sliter med koronaviruset. Blant annet kjemper avsidesliggende stillehavsøyer, som lenge var beskyttet mot smittespredning fordi de ligger isolert, nå med sine første utbrudd som er drevet fram av den smittsomme omikronvarianten.

Nullvisjon-strategi

I Hongkong, hvor antall dødsfall nå øker, har myndighetene testet hele befolkningen på 7,5 millioner tre ganger denne måneden. Dette inngår i Fastlands-Kinas nullvisjonsstrategi. Også i Kina har man registrert det høyeste antall smittede på to år, og det er oppdaget smitteklynger i mer enn et titall byer.

Andre land som fortsatt har høye dødstall, er Polen, Ungarn, Romania og andre østeuropeiske land. Regionen preges også av strømmen av flyktninger fra krigsherjede Ukraina, et land som har dårlig vaksinasjonsdekning.

1 million i USA

USA nærmer seg 1 million dødsfall, det største offisielle dødstallet i verden.

Eksperter mener antall døde trolig er sterkt underrapportert og at det finnes store mørketall. I mange deler av verden er testing og medisinsk journalføring mangelfull, og mange dødsfall er ikke registrert som knyttet til covid-infeksjoner. En analyse av overdødelighet utført av The Economist anslår at antallet ligger et sted mellom 14 og 24 millioner.

Totalt er det registrert rundt 450 millioner tilfeller av covid-19.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS