Modernas vaksine er effektiv også for unge i alderen 12–17 år, opplyser selskapet.
Modernas vaksine er effektiv også for unge i alderen 12–17 år, opplyser selskapet.

Moderna: Vaksinen også effektiv for barn ned til 12 år

Legemiddelprodusenten Moderna sier deres vaksine mot koronaviruset også er svært effektiv for personer under 18 år.

Barn helt ned i tolvårsalderen kan bli beskyttet mot covid-19 av vaksinen, skriver New York Times. Resultatene er basert på kliniske tester med 3.732 unge i alderen 12–17 år, opplyser Moderna. To tredeler av deltakerne fikk to doser. Ingen av dem har senere fått påvist covid-19-symptomer. Det antyder at vaksinen er 100 prosent effektiv blant unge, samme resultat som Pfizer/Biontechs vaksine.

Moderna vil nå søke om godkjenning for bruk av vaksinen i denne aldersgruppa i USA. Dersom den blir godkjent, er det den andre covid-19-vaksiner som kan gis til barn og unge under 18 år i USA.

Vaksinen fra Pfizer og Biontech, som først ble godkjent for alle fra 16 år og oppover, ble tidligere i måneden godkjent for bruk på personer ned til 12 år.

Dersom også Modernas vaksine kan gis til barn ned til 12 år, vil det gjøre det lettere for skolemyndigheter å planlegge høstens skolestart, skriver avisen. New Yorks ordfører har sagt at alle offentlige skoler i storbyen skal ha klasseromsundervisning fra høsten. Flere delstater i USA har signalisert at de vil begrense bruken av fjernundervisning.

I Norge og EU er Modernas vaksine godkjent for personer over 18 år. EUs legemiddelbyrå EMA har godkjent Pfizer-Biontechs vaksine for alle som er 16 år eller eldre.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS