Senterleder Ludvig Sollid (t.v.) sammen med Sveinung Hole, representant fra K.G. Jebsen-stiftelsen, på åpningen av K.G.Jebsen senter for cøliakiforskning.  (Foto: Kristin Ellefsen, UiO)
Senterleder Ludvig Sollid (t.v.) sammen med Sveinung Hole, representant fra K.G. Jebsen-stiftelsen, på åpningen av K.G.Jebsen senter for cøliakiforskning. (Foto: Kristin Ellefsen, UiO)

Åpning av senter for cøliakiforskning

Mellom en og tre prosent av befolkningen i Norge har cøliaki, og mange er ikke diagnostisert. 18. august åpnet K.G. Jebsen senter for cøliakiforskning. Forskerne skal her utvikle bedre behandling og bedre diagnostisering av cøliaki.

Forskerne ved senteret skal utføre både grunnforskning og klinisk utprøving på pasienter. Senteret får 18 millioner NOK fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen over fire år, og Universitetet i Oslo matcher denne finansieringen. Dette legger grunnlaget for å videreutvikle et forskningsmiljø som allerede har gjort betydelige bidrag til kunnskap om, så vel som behandling og diagnostisering av cøliaki.

– Vårt anliggende er å legge til rette for å videreutvikle forskning som allerede er i verdensklasse, sa representant for stiftelsen, Sveinung Hole, under åpningen.

Powered by Labrador CMS