Forskjellen mellom menn og kvinners ønsker om alder på sin sex-partner er kanskje ikke så stor som tidligere forskning tidligere har vist. Både menn og kvinner er interessert i sex med en på sin egen alder.

Eldre menn vil ikke bare ha yngre kvinner

En mann på 50 år går gjerne i bingen med en ung dame. Men han er like interessert i kvinner på sin egen alder, viser ny finsk studie.

7.2 2017 13:14

Flere studier har slått fast at menn og kvinners tanker om den ideelle sex-partner er forskjellig.

Mens de fleste kvinner helst foretrekker å gå til sengs med en mann på sin egen alder eller eldre, vil menn aller helst ha seg med yngre kvinner. Uansett hvor gamle de selv er.

Også en studie av studenter ved NTNU viste at de mannlige studentene ønsker seg yngre partnere enn seg selv. De kvinnelige studentene foretrekker en eldre partnere.

Nå har finske forskere gått grundig til verks for å finne ut om dette virkelig stemmer.

Psykologen Jan Antfolk ved Åbo universitet i Finland har gjort en spørreundersøkelse blant  2655 voksne kvinner og menn mellom 18 og 50 år i Finland. Det har vært både heterofile, homofile og biseksuelle med på studien.

De har blitt spurt om alderen på den de aller helst vil ha sex med og alderen på dem de faktisk har hatt sex med.

Studien er nå publisert i tidsskriftet Evolutionary Psychology.

Ja takk, begge deler

Forskeren finner som forventet  at kvinner har en preferanse for mannlige sex-partnere like gamle som seg selv eller litt eldre.

Menn kan derimot tenke seg litt av hvert.

Unge menn har en tendens til å tenne på kvinner som er eldre enn seg selv, finner han. En gutt på 18 år er ofte tiltrukket av eldre kvinner.

Men når han blir eldre, kan lysten gå begge veier. Interessen for yngre kvinner fordvinner ikke. Men nå blir han også interessert i kvinner på egen alder eller eldre.

Uansett hva menn og kvinner helst foretrekker, så går de fleste under dyna med en på sin egen alder.

De yngste kvinnene vil ikke ha eldre menn

Antfolk sier i et intervju at han mener at forskere har vært altfor opptatt av 50-åringen som foretrekker damer på rundt 25 år.

– Visst fins det menn som er interessert i yngre kvinner. Men det er mer typisk at han også liker kvinner på sin egen alder, sier han til Yle Nyheter.

En av årsakene til at mannen utvider sitt interesseområde handler om hvilke preferanser kvinner har, mener Antfolk.

Om en mann i 50-årsalderen bare skulle være interessert i kvinner i 20-årsalderen hadde det ikke gått så bra med forplantningen. Det finnes nemlig få kvinner i den alderen som interesserer seg for 50-åringe menn, påpeker han.

Homofile menn får lettere yngre kjærester

Homofile og biseksuelle menn og kvinner som er med i studien skiller seg ikke vesentlig fra heteroseksuelle.

Men forskerne finner en interessant forskjell.

Eldre homoseksuelle menn har en litt større sannsynlighet for å få et forhold til en yngre mann. En heteroseksuell mann har ikke like stor sjanse unge kvinner.

Kilde:

Jan Antfolk: Age Limits: Men’s and Women’s Youngest and Oldest Considered and Actual Sex Partners, Evolutionary Psychology, januar-mars 2017

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

Emneord

Saker fra våre eiere

Nasjonalforeningen for folkehelsen

Tidligere har det vært vanskelig å vite hvem som er i faresonen for akutt hjerteinfarkt. Nå kan blodprøver gi svaret på kort tid. 

Høgskolen i Oslo og Akershus

Er 0,999… med uendelig mange desimaler mindre enn 1 eller lik 1? Både folk flest og lærerstudenter svarer typisk det samme.

Universitetet i Oslo

Behandlingen er direkte rettet mot å redusere selvskading og selvmordstanker. Og den gir gode resultater.

Saker fra våre eiere

Universitetet i Oslo

For noen barn er det ekstra krevende med rop og skrik i skolegården, bøker som smelles igjen og stolbein som skraper mot gulvet.

NTNU

De over 65 år har like god effekt av operasjon for skiveprolaps i korsryggen sammenlignet med yngre pasienter.

Nordlandsforskning

Selskapet kan skyve svakstilte ut av utleiemarkedet, men også skape nye turistmål. Nå skal forskere finne ut hvilke konsekvenser Airbnb får i Norge.

Forskeren forteller:

Når ungdom presses til å drive med idrett, og voksne bestemmer hvordan de skal gjør det, da blir idrettsungdom lei. Men du kan unngå at barna dine mistrives, blir stresset og presterer dårlig på sikt.

Enkle grep kan føre til markante livsstilsendringer og få folk til å leve sunnere, ifølge dansk forskning.

De regionale helseforetakene skal studere effekten av stamcellebehandling ved multippel sklerose. Forskningen inngår i regjeringens nye hjernehelsestrategi.

Folkehelseinstituttet slår fast at det var økt risiko for å få narkolepsi blant barn og unge som tok vaksinen mot svineinfluensa for syv år siden. Men noen av dem som ikke tok vaksinen, fikk også sovesyken.