Sunne kolonihager og kortreist mat

Multimedia:Kolonihager er blitt trendy, og kortreist mat er ikke alltid bedre for miljøet.
2.6 2013 05:00


 

Kolonihager ble opprinnelig anlagt for å gi blokkboere i byer en mulighet til nyttig matauk.

Nå er kolonihager blitt trendy, og en måte å vise sin sosiale status på.

Kortreist mat har en miljøvennlig klang.  Likevel - mat fra traktene omkring deg gir ikke nødvendigvis mindre energiforbruk og miljøutslipp enn mat som har reist langt, men er dyrket i stor skala.

Hver søndag legger vi ut en ny podcast om nytt fra forskningsverdenen. Du hører Bjørnar Kjensli, redaksjonssjef i forskning.no, i samtale med programledere i Radio Nova, Bengt Magnus Sjøberg Carlson og Martine Rand. Programmet er et samarbeid mellom forskning.no og Radio Nova.

Flere podcaster:

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse