De største truespisshvalene kan bli over fem meter lange og veie opp mot halvannet tonn.
Fredreick William Trues beskrivelse baserte seg på en stakkar som hadde strandet utenfor North Carolina i sommeren 1912. Og det er stort sett i forbindelse med stranding forskerne har hatt tilgang til denne spissnebbhvalen.
Går i dybden
Det er nemlig svært sjelden at de har kunnet studere den i aktivitet fordi den liker seg best på store dyp. Den leker ikke ofte i overflaten slik for eksempel delfiner gjør. Dette gjelder ikke bare truespisshvalen. Ifølge Wikipedia tilhører spissnebbhvalene de minst studerte pattedyrene i verden.
Langt fra noe vanlig syn: Truespisshval som bryter havoverflaten. Den hvite prikken på nebbet viser at begge disse dyrene er hanner. (Foto: Dylan Walker)
Derfor er det til å forstå at hvalforskerne er i ekstase etter å ha filmet (se øverst i artikkelen) den i havet rundt Azorene og Kanariøyene – det området som kalles Makronesia. De antar at dette er det sørligste tilholdsstedet til truespisshvalene i Atlanterhavet. Men helt sikre er de ikke, siden den lever så dypt og siden det er så sjelden den blir observert.
I tillegg skal det være en populasjon sør i Det indiske hav som rett som det er går på grunn i Sør-Afrika, Australia og New Zealand.