Dekan Pål Barkvoll (t.h.) og Jørn Andre Jørgensen, administrerende direktør i Tannhelsetjenestens kompetansesenter Midt-Norge (TkMN) signerte nylig avtalen som sikrer samarbeidet mellom Det odontologiske fakultet og TkMN. (Foto: Hilde Zwaig Kolstad / UiO)

Tannlegene på UiO innleder samarbeid med kompetansesenter

Samarbeidet skal resultere i flere tannleger med dobbeltkompetanse, det vil si tannleger som både har doktorgrader og er spesialister, i region Midt-Norge. I tillegg skal det sikre flere spesialister innen de odontologiske disiplinene til den midt-norske regionen, som ikke har noen egen odontologisk utdanningsinstitusjon.

– Vi er godt fornøyde med å ha fått på plass detaljene i denne avtalen, forteller Pål Barkvoll, dekan ved Det odontologiske fakultet (OD) ved Universitetet i Oslo.

Barkvoll forteller at avtalen legger til rette for at forskningen ved hans fakultet nå kan utføres i omstendigheter nærere praksisfeltet, i større grad enn har vært gjort til nå. I tillegg mener han at samarbeidet vil komme et betydelig antall pasienter til gode i en region der det, av strukturelle årsaker, har vært mangel på tilgang på tannlegespesialister.

OD og TkMN er allerede involvert i noen felles prosjekter; blant annet samarbeider de innen TOO-prosjektet (tilrettelagt tannhelsetilbud til personer utsatt for tortur, overgrep eller odontofobi).

Powered by Labrador CMS