Fuglevirus sprer seg til Thailand og Kambodsja

FN og thailandske myndigheter konstaterte fredag at den dødelige sykdommen fuglevirus har spredd seg til Thailand og Kambodsja.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tester har bekreftet at viruset har spredd seg blant kyllinger i Kambodsja, bekrefter en høytstående representant for FNs matvareorganisasjon FAO overfor nyhetsbyrået Reuters.

- Ja, det er bekreftet. Det er utbrudd av fuglevirus i Kambodsja, sier representanten. Myndighetene i Kambodsja har foreløpig ikke kommentert sykdomsutbruddet.

Testene er tatt fra kyllinger som døde på en gård nær hovedstaden Phnom Penh for kort tid siden.

Thailand

Det såkalte fugleviruset er konstatert på to mennesker i Thailand, bekreftet landets helseminister fredag.

- Resultatene fra helsedepartementet fortalte at to prøver var positive og en negativ, sa helseminister Sudarat Keyuraphan til journalister. Tilstanden for de to smittede barna skal være kritisk.

Ytterligere tre mistenkte tilfeller blir gransket, og ministeren ba alle som har spist kylling og har feber og bronkitt om å kontakte lege snarest.

Sykdommen er allerede registrert i flere asiatiske land, blant annet Vietnam, Hongkong, Taiwan og Sør-Korea. Det fryktes at sykdommen har spredd seg til Kina, men kinesiske myndigheter har så langt avvist det.

EU med importforbud

EU forbød fredag import av kylling fra Thailand på grunn av utbruddet av den dødelige sykdommen fuglevirus.

Forbudet ble vedtatt etter forslag fra EUs helsekommisjonær David Byrne. Thailand bekreftet fredag at fuglevirus er konstatert.

Frankrike besluttet på eget initiativ å forby import av kylling fra Thailand med produksjonsdato 1. januar 2004 eller senere, opplyste en talsmann for landbruksdepartementet.

(NTB)

Powered by Labrador CMS