Solhatt forebygger forkjølelse

Paris (NTB-AFP): Uttrekk av fra Echinacea-planten (Solhatt) forebygger forkjølelse, og spiser du i tillegg C-vitaminer reduseres risikoen med hele 86 prosent.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det konstaterer farmasøyten Craig Coleman ved University of Connecticut i siste utgave av legetidsskriftet The Lancet Infectious Diseases.

Coleman har sammenholdt 14 ulike undersøkelser som levner liten tvil om plantens effekt mot forkjølelse.

Sioux-indianerne oppdaget tidlig Echinacea-plantens helsebringende effekt og brukte den flittig i sin tradisjonelle medisin mot alt fra infeksjoner til slangebitt og rabies.

Rød solhatt er også en populær ingrediens i naturmedisinprodukter som selges i Norge, og skal man tro Coleman gjør man lurt i å spise slike produkter.

De som regelmessig spiser Solhatt-produkter reduserer risikoen for å bli forkjølet med 58 prosent, og forkorter også forkjølelsen med nærmere en og en halv dag, Den som i tillegg spiser C-vitamintilskudd regelmessig reduserer risikoen for å bli forkjølet med hele 86 prosent, viser en av undersøkelsene.

Forskerne kan ikke med sikkerhet si hvorfor Solhatt har en slik positiv effekt, men tror blant annet at det kan skyldes innholdet av amider og polysakkarider.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS