En notis fra Nofima - les mer.

Markedet for kollagen kan bli enda større, nå som Kjersti Lian, Runar Gjerp Solstad og kollegaene deres ved Nofima har klart å hente ut dette proteinet fra en rekke nye arter.

Forsker på kollagen fra fisk

Mindre muskel- og leddplager, bedre hud, sterkere negler og hår. Mange forteller om gode effekter av å ta kollagentilskudd, og produkter med kollagen har invadert helsekostmarkedet de siste årene.

Kollagenet på markedet i dag kommer vanligvis fra storfe og svin, noe som gjør det utelukket for vegetarianere og enkelte religiøse grupper å bruke det. Men nå har Nofimas forskere funnet tilpassede metoder for å hente ut ulike kollagenprodukter fra andre arter.

– Vi kan hente ut gode kommersialiserbare kollagenprodukter fra blant annet torsk, sei, sild og makrell, og vi jobber med flere arter. Dette gjør det mulig for de som ikke spiser kjøtt, å bruke kollagentilskudd, forteller forsker Kjersti Lian.

Det store kollagenmarkedet kan dermed bli enda større. Kollagen fra marine råvarer har også et mindre miljøavtrykk enn konkurrerende produkter, som er en fordel produsentene kan bruke i markedsføringen sin.

Les mer om prosjektet på hjemmesidene til Nofima

Powered by Labrador CMS