Ny bygdedirektør

Dag Jørund Lønning er tilsatt som ny direktør ved Norsk senter forbygdeforskning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dag Jørund Lønning kommer fra stillingen som faglig leder av Senter for natur og kulturbasert nyskaping ved Telemarksforsking i Bø. Han har en variert og bred bakgrunn fra nyskaping og bygdeutvikling, og har ledererfaring fra regionale og internasjonale utviklingsprosjekter.

Lønning er sosialantropolog, og hans viktigste forskningsfelt ved Telemarksforskning har vært nyskaping og bygdeutvikling. Han har også erfaring fra midtøstenforskning ved Christian Michelsens Institutt i Bergen, og har jobbet med aksjonsrettet rekruttering til landbruket hos fylkesmannen i Hordaland.

Den nye direktøren har deltatt i internasjonale utviklingsprosjekter, blant annet som prosjektleder i “Farmers for Nature”, og har vært engasjert i en rekke regionale utviklingsprosjekter i Telemarksområdet. Lønning har også hatt en stor faglig produksjon som blant annet har resultert i bøkene “Gøy på landet. Landbruk i ei postmoderne tid”, “Bønder i soloppgang” og “Den norske Bygda og Den Store Verda. Om lokal utvikling i ei global tid”.

Dag Jørund Lønning tiltrer i stillingen som direktør for Bygdeforskning 1. september 2007.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS