Korrupsjonsforskeren kommer til Oslo 23. oktober for å holde forelesning på Universitetet i Oslo. (Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikimedia commons)

Forsker sluttet ved Oxford i protest mot Trump

Bo Rothstein har siden januar 2016 vært professor ved Blavatnik School of Government ved University of Oxford. Han har nå sagt opp stillingen i protest mot finansmannen Leonard Blavatniks støtte til Trump.

– Jag har valt att lämna Oxford efter jag inte kan acceptera att arbeta vid en skola som finansierats av en person som numera stöder Donald Trump, skriver Rothstein på sin nettside.

Rothstein vil i desember 2017 gå tilbake til sitt professorat i statsvitenskap ved Göteborgs universitet. Sammen med Sören Holmberg er Rothstein her grunnlegger av forskningssenteret Quality of Government, som i dag har 30 forskere.

Hans siste bok er «Making Sense of Corruption». Graden av korrupsjon varierer sterkt mellom ulike samfunn. Høy grad av korrupsjon korrelerer også negativt med i prinsippet alle mål som finnes på menneskelig velferd. Men hva forklarer korrupsjon, hvorfor er den så vanskelig å bekjempe og hvordan kan den tross alt bekjempes?

Korrupsjon er også temaet for en forelesning han skal holde på Høgskolen i Oslo og Akershus mandag 23. oktober. Forelesningen er en del av Grimen-forelesningene som holdes årlig til minne om professor Harald Grimen, som døde i 2011. Professor Karl Ove Moene skal kommentere forelesningen.

Powered by Labrador CMS