Gründer Øystein Skotheim viser fram en robotarm med maskinsyn. Bildet er tatt da han jobbet hos Sintef. (Foto: Thor Nielsen, Sintef)
Gründer Øystein Skotheim viser fram en robotarm med maskinsyn. Bildet er tatt da han jobbet hos Sintef. (Foto: Thor Nielsen, Sintef)

Teknologiselskapet Zivid fikk Forskningsrådets innovasjonspris

Publisert

Zivid har utviklet et 3D-kamera som gir roboter øyne.

Det nye kameraet gjør roboter i stand til å skjelne avstand, form og farge. Det gjør det mye lettere å automatisere og robotisere manuelle oppgaver i et bredt spekter av næringer, eksempelvis elektronikk-, bil-, møbel- og næringsmiddelindustri.

– Norge har en unik posisjon og mulighet for å ta en viktig rolle innen grønn og bærekraftig industri. Med langsiktig satsing på forskning og innovasjon har Zivid utviklet et 3D-kamera som gir helt nye muligheter i industrien. Vi trenger flere slike bedrifter i Norge. Forskningsrådets innovasjonspris er vel fortjent, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen som delte ut prisen på et arrangement under Arendalsuka.

Gründerne Henrik Schumann-Olsen og Øystein Skotheim jobbet i Sintef i femten år som forskere innen bildeanalyse, optiske sensorer og maskinsyn før Zivid Labs ble etablert sommeren 2015. Selskapet har allerede kunder fra hele verden, og har nylig etablert et salgskontor i USA.