En notis fra Nord universitet - les mer.

Faggruppelærer Morten Edvardsen og professor Janice Bland skal videreutvikle lærerutdanninga ved Nord universitet med midlene. (Foto: Reinhold Bland)
Faggruppelærer Morten Edvardsen og professor Janice Bland skal videreutvikle lærerutdanninga ved Nord universitet med midlene. (Foto: Reinhold Bland)

Fire millioner til utvikling av lærerutdanning

Faggruppeleder for grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet, Morten Edvardsen og professor Janice Bland, fikk nylig innvilget to NOTED-søknader (Norwegian Partnership Programme for International Teacher Education). Til sammen er det snakk om nær fire millioner kroner.

Det ene forskningsprosjektet går på dybdelæring i engelsk og er et samarbeid med Bishops university, School of Education i Quebec i Canada. Det andre er et samarbeid med Faculty of Education ved Queens university i Canada.

Sistnevnte er et fireårig prosjekt som tar for seg ulike dimensjoner i ei utdanning: Teknologi og innovasjon, utdannings- og skoleledelse, flerkulturell forståelse, mangfold og inkludering samt talentfulle barn og hvordan skolen tilrettelegger undervisningen for disse.

– Vi skal samarbeide med de fremste og beste kompetansemiljøene i verden om å utvikle lærerutdanningen på de områdene vi ønsker å være ledende, sier Edvardsen, som sammen med gode kolleger ser frem til å ta fatt på forsknings- og utviklingsarbeidet.

Les mer om forskningsprosjektene på hjemmesidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS