‒ Da stillingen i Nofima kom opp, kjente jeg at denne unike muligheten bare måtte jeg gripe, sier Bente Torstensen. (Foto: Nofima)
‒ Da stillingen i Nofima kom opp, kjente jeg at denne unike muligheten bare måtte jeg gripe, sier Bente Torstensen. (Foto: Nofima)

Bente Torstensen blir ny direktør for Nofimas akvadivisjon

Bente Torstensen er ansatt som Nofimas direktør for akvadivisjonen. For første gang plasserer Nofima en av sine direktører på Vestlandet, nærmere bestemt Bergen.

‒ Hordaland er kraftsenteret for havbruk og når vi er så heldige å få Bente Torstensen på laget, er det naturlig at hun har kontorsted i Bergen. Dialogen med mange av de store aktørene i oppdrettsnæringen og samarbeidet med NCE Seafood Innovation blir enda enklere, sier Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i Nofima.

Bente Torstensen har lang fartstid i forskningsinstituttet Nifes, men har det siste året jobbet som konsernansvarlig for fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest sin globale FoU avdeling.

‒ Tiden i Marine Harvest har vært fantastisk, og det er ikke med lett hjerte jeg forlater en spennende bedrift og gode kollegaer. Men da stillingen i Nofima kom opp, kjente jeg at denne unike muligheten bare måtte jeg gripe. Å jobbe innenfor forskningen med mulighet til å tilføre næringslivet forskningsbasert kunnskap er utrolig spennende. Jeg gleder meg stort til å begynne i stillingen 1. august og ser fram til et godt samarbeid med oppdrettsnæringen, en av de mest spennende globale næringene, sier Bente Torstensen.