Japansk firma lanserer selvoppløsende bleie

Det japanske tekstilselskapet Unitika vil om kort til lansere det selskapet kaller en ny og svært miljøvennlig papirbleie. Bleien går i oppløsning av seg selv, hevder oppfinnerne.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den oppløses så raskt, at den trygt kan spyles ned i do, sier Unitikas talsmann Norihisa Sasaki. Den kan også brennes, og i begge tilfelle er vann og harmløs karbondioksid det eneste som blir igjen, forklarer han.

- Vårt mål er å utvikle papirbleier som kan brennes uten at det frigis skadelig gass, forklarer Sasaki.

- Men bleiene kan også graves ned, for eksempel i områder der det skal plantes skog, og der bleiene vil bidra til gjødslingen, tilføyer Unitika-talsmannen.

Enorme mengder brukte papirbleier utgjør et voksende problem i Japan og mange andre industrialiserte land. Mange småbarnsforeldre har nok ønsket seg mer praktiske og miljøvennlige måter å bli kvitt dette avfallet på.

Og småbarnsforeldrene bør ikke bekymre seg for at de nye bleiene skal gå i oppløsning mens de ennå er i bruk, bedyrer Norihisa Sasaki. Det måtte i så fall være hvis barnet befant seg i en badstu eller andre steder med svært høy temperatur, sier han.

(NTB)

Powered by Labrador CMS