Slik ser SMS-en ut som 100.000 tilfeldig utvalgte nordmenn får denne uken. Lenken som er sladdet sørger for sikker innlogging og mulighet til å delta i forskningen til professor Torkjel Sandanger (t.v) og førsteamanuensis Erik Eik Anda.

Til deg som denne uken får en SMS fra UiT:
Vi ønsker å finne ut om akkurat du er immun mot korona

POPULÆRVITENSKAP: Du kan få vite om du er immun mot korona – og du er bare to bloddråper unna svaret.

Du lurer kanskje på om SMS-en er ekte. Vi har allerede mottatt noen telefoner og e-poster fra inviterte med spørsmål om akkurat det. Den er ekte, og det er helt tilfeldig at det ble du som fikk en SMS fra oss. Du er en av 100.000 nordmenn over 16 år som blitt trukket ut fra Folkeregisteret for å kunne delta i forskningsprosjektet «Korona og immunitet i Norge». Den enkleste måten for oss å komme i kontakt med deg, er via SMS.

Det vi ønsker å finne ut, er om du og de andre inviterte har antistoffer i blodet og er immune mot koronaviruset. Svaret kan bety mye for hvordan vi skal ha det i Norge fram til mange nok har fått vaksinen: Når blir det trygt å besøke våre eldre igjen, når kan vi samles til fest eller gå på trening igjen, når oppnår vi flokkimmunitet og hvem skal få vaksinen først? Et stikk i fingeren og to bloddråper fra deg og de andre som er invitert til å delta i studien, bringer oss nærmere en løsning.

For at svaret skal bli så nøyaktig som mulig, er det viktig at akkurat du deltar i forskningen vår. Bare slik kan vi få et best mulig bilde av koronasituasjonen i hele Norge, uansett alder, kjønn og geografi. Du representerer ikke bare deg selv, men også andre på din alder i ditt nærområde. For at svaret skal bli best mulig, er det bare de som blir invitert via SMS som kan delta i forskningen.

Dersom du allerede har testet positivt og er blitt frisk igjen, er det fortsatt viktig at du deltar. Straks du har logget deg inn på vår forskningsside via bank-id og sikker innlogging (du får lenke i SMS-en), sender vi deg en liten eske med alt du trenger for å avlegge prøven hjemme. Det tar kun noen få minutter å gjennomføre det hele. Porto er allerede betalt. Her kan du se en video på hvor enkelt det er å ta testen.

Etter noen uker får du svaret på om du er immun eller ikke, og vi får svaret på hvor stor andel av befolkningen som faktisk har vært smittet av koronaviruset i Norge. Dermed kan vi bidra bedre i planleggingen for å håndtere pandemien i tiden som kommer.

Dersom du kjenner noen som er invitert, uansett alder, må du gjerne oppmuntre dem til å delta. Hvis du lurer du på noe om forskningsprosjektet «Korona og immunitet i Norge», kan du sjekke vår hjemmeside. Her finner du blant annet svar på ofte stilte spørsmål.

PS: Til deg som er invitert og allerede har sendt din test til oss: Tusen takk for at du deltar!

Hjemmetesten er enkel å gjennomføre og porto er betalt. Svaret på om deltakerne i forskningsprosjektet er immune er kun to bloddråper unna.

Powered by Labrador CMS