Syv millioner tonn fisk og skalldyr går til spille i India. Nå etterlyser Sintef norske industripartnere i kampen mot problemet. (Foto: Guro Møen Tveit, Sintef)

Norske og indiske forskere samarbeider om matsvinn

India er det landet som har flest underernærte mennesker i verden.

I tillegg er det mye av den produserte maten som aldri blir spist; hele 30 prosent av landets matproduksjon blir til matsvinn. Det tilsvarer et økonomisk potensial på 26 millioner norske kroner.

Norske og Indiske forskere vil nå samarbeide for å redusere matsvinnet i marin sektor i India. Det er nemlig manglende muligheter til å kjøle råvarene og begrenset utnyttelse av restråstoff som er årsaken til at så stor del av de 7 millioner tonn fisk og skalldyr som produseres i landet går til spille.

I Norge er man god på både håndtering og utnyttelse av marine råvarer. I prosjektene ReFood og ReValue, som ledes av Sintef, jobbes det med å skape samarbeid mellom norske universiteter og indiske partnere i både sjømatindustri, ved universiteter og forskningsinstitutter, for å redusere matsvinnet.

Les mer på gemini.no

Powered by Labrador CMS