Saken er produsert og finansiert av Norges Handelshøyskole - Les mer
Gulnara Karimova datter av Usbekistans president Islam Karimov, har vært en sentral person i korrupsjonssaken mot Vimpelcom.

Tre grep for å bekjempe korrupsjon

Vimpelcom, Yara og Drammen kommune. En rekke korrupsjonssaker har fått oppmerksomhet i media den siste tiden. Hva kan gjøres for å hindre flere slike saker? 

18.3 2016 04:00

– I Norge har vi høy tillit til staten. Det kan gjøre oss litt blinde for hva som foregår, sier korrupsjonsforsker Tina Søreide ved NHH.

Yara-saken, Vimpelcom-saken og byggesakene i Drammen er bare noen av sakene som har dominert mediebildet det siste året.

I denne videoen peker Søreide på tre ting som kan bidra til å bekjempe korrupsjon.

 

forskning.no ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Du må bruke ditt fulle navn. Vis regler

Regler for leserkommentarer på forskning.no:

  1. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å trakassere navngitte personer eller andre debattanter.
  2. Rasistiske og andre diskriminerende innlegg vil bli fjernet.
  3. Vi anbefaler at du skriver kort.
  4. forskning.no har redaktøraransvar for alt som publiseres, men den enkelte kommentator er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  5. Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  6. Alle innlegg blir kontrollert etter at de er lagt inn.
  7. Du kan selv melde inn innlegg som du mener er upassende.
  8. Du må bruke fullt navn. Anonyme innlegg vil bli slettet.

Annonse

En økonom forklarer

En økonom forklarer er en ny spalte der forskere fra Norges Handelshøyskole svarer på vanlige, interessante og artige spørsmål om økonomi.