Endelig! - vinkelgeværet er her

Nå har amerikanske våpenteknologer funnet opp våpenet vi alltid har ventet på: Geværet som kan skyte rundt hjørner.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi snakker om det ultimate cowboyproblemet. Du står klistret inntil veggen med et formidabelt arsenal av håndkanoner og ammo. Planen er å plaffe ned fienden som befinner seg rett rundt hjørnet. Det er bare ett lite problem. Du er nemlig nødt til å stikke kuppelhue rett ut i skuddlinja for å finne ut akkurat hvor nidingen har plassert seg.

Nå er problemet endelig løst, melder New Scientist. En amerikansk våpenprodusent (hvem ellers?) har nemlig funnet opp vinkelrifla Corner Shot. Den har rett og slett ei hengsle på midten, og den forreste delen på våpenet kan bøyes opptil 60 grader både til venstre og høyre. Det betyr i praksis at du ikke bare kan skyte rundt hjørner, men nesten bakover også.

Pistol med kamera

Alle vet at det ikke går an å få kuler til å gå i vinkel. For å løse det lille problemet har våpenmakerne rett og slett montert et håndvåpen med et lite videokamera i enden av et lengre gevær. Bak hengsla sitter en helt vanlig avtrekker og en liten skjerm.

Kameraet har både trådkors, autofokus og infrarødt filter, og dermed er det bare å smyge rifla rundt hjørnet og sikte seg inn.

Kjapt skifte

Skulle du likevel bomme, og motstanderen tar deg med buksa nede på din egen side av hjørnet, er Corner Shot likevel ikke ubrukelig. Da er det nemlig bare å trekke til seg et grep under våpenet, og klikk! Så har Corner Shot forvandlet seg til en slags Straight Shot, og man kan ufortrødent fortsette kampen.

Ulempa med oppfinnelsen er at våpenet i tuppen er en pistol, som tross alt ikke har all verdens rekkevidde, skriver New Scientist. Det ser likevel ikke ut til å ha avskrekket kjøperne. Militærstyrker i 15 land har allerede bestilt vinkelrifla.

Vi i forskning.no er mest interessert i vannpistolversjonen.

Alle foto tilhører Corner Shot Holdings L.L.C.

Lenker:

New Scientist: Crooked gun shoots round corners
Corner Shot

Powered by Labrador CMS