Nytt fra akademia

UiB vil styrke marint samarbeid i Sør-Afrika

11.7 2017 11:02

colourbox5959259_0.jpg

UiB etablerer et nytt samarbeid med sine partnere på Nansen-Tutu-senteret i Sør-Afrika for å styrke marin forskning, ikke minst forvaltning av naturressurser.

Under havkonferansen til FN i juni forpliktet Universitetet i Bergen seg til å støtte et forskning- og utdanningsprosjekt i samarbeid med partnere i Sør-Afrika.

Forslaget innebærer at det i en treårig periode settes av øremerkede midler for å styrke forskning og utdanning i marine fag.

Nansen-Tutu Centre ved University of Cape Town (UCT) og Universitetet i Bergen (UiB) samarbeider om prosjektet, som vil bety en økning i utveksling av masterstudenter, felles veiledning av ph.d.-kandidater og et felles marint forskningsprosjekt, med fokus på klima og forvaltning av naturressurser. 

Også Havforskningsinstituttet og Nansensenteret er involvert i samarbeidet på norsk side.

– Vi har lenge hatt samarbeid med UCT og andre sørafrikanske partnere. Når vi nå fikk muligheten til sammen å ta et nytt initiativ gjennom Nansen-Tutu-senteret, var det noe som passet perfekt inn med de målene vi ved UiB har satt oss både for å styrke tilbudet vi gir våre studenter og unge forskere i marine fag, forklarer Amund Måge, marin direktør ved UiB.

Annonse