NMBU er partner i nytt forskningsprosjekt som har som mål å utvikle nyskapende løsninger ved hjelp av genredigeringsteknologi. (Illustrasjonsfoto: Colorbox)

Ni millioner til forskning på genredigering

Kan man redusere rånesmak i svinekjøttet, avle frem storfe uten horn for å redusere skader på dyra og få mindre tørråte på poteter ved hjelp av genredigering? Og hva med de etiske aspektene?

Dette er bare noe av det forskere ved NMBU, i samarbeid med andre aktører i Heidner Biocluster, har fått millionstøtte fra Norges forskningsråd til å forske på. Heidner Biocluster er en næringsklynge for trygg og bærekraftig matproduksjon.

Formålet er å etablere et forskningsmiljø med kompetanse innen genredigeringsteknologi på husdyr, fisk og planter i Norge.

– Vi skal jobbe med tørråte i potet og lage et «proof of concept» for genredigering i poteter som er vanskelige å foredle siden de har flere kromosomsett enn vanlig, forteller professor Trine Hvoslef-Eide, som er vitenskapelig partner på plantedelen av prosjektet.  

Powered by Labrador CMS