Nytt fra akademia

Internasjonalt anerkjent politiforsker takker av

1.3 2017 15:47

johannes_knutsson1.jpg

Johannes Knutson pensjonerer seg etter 24 år ved Politihøgskolen.

Professor Johannes Knutsson har preget politiforskningen i Norge og Sverige i flere tiår. Nå pensjonerer han seg, etter 24 års imponerende innsats ved Politihøgskolen.

Forsket på bevæpning

– Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville forske for og med politiet. Min karriere har vært spennende og jeg har fått arbeide med svært interessante problemstillinger. Jeg håper politiet har dratt nytte av mitt arbeid, sier Knutsson.

På spørsmålet om hva han er mest stolt over i sin karriere drar professoren fram debatten om bevæpning.

– Jeg tillater meg å tro at min forskning på politiets bruk av våpen har hatt stor innvirkning på debatten om bevæpning av norsk politi. Den har i så måte bidratt til at Norge har kunnet beholde sitt politi ubevæpnet.

Johannes Knutsson er en internasjonal kjent politiforsker med en svært stor faglig produksjon, sier rektor ved Politihøgskolen, Nina Skarpenes.

– Han har blant annet vært initiativtaker til flere viktige antologier, den siste kommer ut denne våren.

Professor emeritus

Det er en pioner i politiforskningen som nå takker av. Med sin sterke internasjonale profil har Knutsson preget politiforskningen i Norge og Sverige i flere tiår. Karrieren er nok heller ikke over til tross for at han pensjonerer seg. Knutsson fortsetter som professor emeritus ved Politihøgskolen.

– Høgskolen er glad for at Knutsson fortsatt vil ha en tilknytning til høgskolen som professor emeritus, sier Skarpenes.

Annonse