Nytt fra akademia

Frir til folket med vin, sjømat og kunnskap om havet

3.4 2017 13:19

img-2223-2-.jpg

Forskerne Elise Johansen (t.v.) og Irene Dahl inviterer til første kvelden med "Havets hemmligheter" - en serie populærvitenskapelige foredrag fra KG Jebsen-senter for havrett.

– Vi har lyst til å gjøre forskningen vår mer kjent og tilgjengelig. Ikke bare for fagmiljøet, men for folk flest – og i en litt mer hyggelig setting enn en forelesningssal, forklarer Christin Skjervold, administrativ leder for KG Jebsen-senter for havrett, som er en del av Det juridiske fakultetet ved UiT.

Senteret inviterer alle med interesse for forskning, hav og havrett, til «Havets hemmeligheter» – en serie populærvitenskapelige foredrag. Her får publikum servert både småretter – selvsagt fra havet – vin eller mineralvann og populærvitenskapelige foredrag av forskere. Arrangementet og serveringen er gratis.

– Vi synes det er veldig artig å vise fram hva vi holder på med, og dele kunnskapen som fins her. Mange skjønner ikke helt hva man forsker på når det gjelder havrett, men faktum er at Norge har tradisjon for å være langt framme når det gjelder utvikling av lover for hav og ressursene fra havet. Det går helt tilbake til Jens Evensen, Norges første og eneste havrettsminister på 1970-tallet, forteller Skjervold.

Annonse