En notis fra Høgskolen i Innlandet - les mer.

Forskerkamp er Innlandets svar på Forsker Grand Prix hvor ti doktorgradsstipendiater konkurrerer om å bli den beste formidleren (Foto: Erlend Moe)
Forskerkamp er Innlandets svar på Forsker Grand Prix hvor ti doktorgradsstipendiater konkurrerer om å bli den beste formidleren (Foto: Erlend Moe)

Ble best i formidling i Innlandet

Hva får du når du plasserer ti doktorgradsstipendiater på en caféscene?

Ragnhild Holmen Bjørnsen trer fram i scenelyset. Hun smiler og ser ut over et øldrikkende publikum i et fullt cafélokale. Hun begynner med å fortelle om globalisering, at vi flytter mer over landegrensene og om tre personer hun har intervjuet til doktorgraden hun er i innspurten med.

Det er forskerkamp . Ti stipendiater har tatt utfordringen med å skjære ned det de har jobbet med i måneder og år til en fire minutters presentasjon. Attpåtil skal de stå på en caféscene, være underholdende, kanskje til og med morsomme.

Ragnhild får både latter og applaus fra salen for sitt innlegg om barn som flytter mye i barndommen.

– Dette var rett og slett knallfint, sier dommer Merete Karma Lindstad når Bjørnsen er ferdig. Lindstad har bakgrunn fra standup-komikk.

Doktorgradsstudenten får toppkarakter fra alle tre dommere.

– Jeg ble så fanga og forført at jeg felte en liten tåre, sier en annen av dommerne, Sigrun Dancke Skaare fra forskning.no.

Les mer om Forskerkamp og vinneren Ragnhild Holmen Bjørnsen på nettsidene til Høgskolen i Innlandet.

Powered by Labrador CMS