Trond Giske (t.v.) mener timingen for AllTrials-oppropet er god, både med tanke på revidering av forskningsetikkloven og arbeidet med partiprogrammene. Her sammen med generalsekretær Hans Christian Lillehagen og ledende fagsjef, Jan-Ole Hesselberg. (Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten)

Trond Giske mottok opprop fra helseorganisasjoner

– Jeg er glad for at Stortinget tar oppropet fra helse- og rehabiliteringsorganisasjonene på alvor, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Fredag 4. november fikk leder av kirke-, utdannings- og forskningskomitéen på Stortinget, Trond Giske, overlevert totalt 31 signerte brev fra helseorganisasjoner og institusjoner. Budskapet er at all klinisk helseforskning må registreres og publiseres, slik at resultatene gjøres tilgjengelig for både allmennheten og helsepersonell.

Overleveringen er et resultat av at ExtraStiftelsen tidligere i høst tok initiativ til å signere AllTrials-oppropet, en sak som tidligere ikke har fått særlig stort politisk gjennomslag.

– Vi vet at problemet er stort også i Norge, men ingen politiske partier omtaler det i partiprogrammene sine. De har en gyllen mulighet nå, sier ledende fagsjef i ExtraStiftelsen, Jan-Ole Hesselberg.

Powered by Labrador CMS